Zoeken:  
Accommodatie In Dubio

Accommodatieschip ‘In Dubio’.In 1992 namen wij het toen geheel nieuw ingerichte motorschip ‘In Dubio’ als accommodatieschip in gebruik. Dit schip van het type ‘luxe motor’ (de originele romp stamt uit 1928) is een verplaatsbare complete en zelfstandig bruikbare accommodatie. Het schip is 37 meter lang en 5,5 meter breed.

De accommodatie beslaat in totaal 190 m² vloeroppervlak. Daarin zijn de volgende ruimten gerealiseerd:

  • De salon met zitruimte, een pantry (met koffiezetapparaat (aangesloten op de waterleiding en voorzien van door de beheerder ter beschikking gestelde filters) en koelkast, en de entree. Door de hoge ligging en een groot glasoppervlak is dit een heel prettige, lichte ruimte en heeft u rondom een riant uitzicht.
  • Een eetkamer, geschikt voor 32 personen.
  • Een keuken met 7 elektrische kookplaten, twee heteluchtovens, een magnetron, een vleeswaren snijmachine, 2 koelkasten (onderbouw), diepvriezer (onderbouw) en een bedrijfsmatige afwasmachine. En verder alles wat in een goede keuken thuishoort om maaltijden te kunnen bereiden voor de totale bemanning.
  • 11 slaapkamers waarvan één 5-persoonskamer, acht 2-persoonskamers en twee kamers met elk een 2-persoonsbed en een 1-persoons bed. In totaal kunnen er 27 personen slapen, of 25 als de 2-persoonsbedden als 1-persoons worden gebruikt.
  • In totaal zijn er 7 badkamers met douche en toilet. Vier daarvan worden gebruikt vanuit de acht 2-persoonskamers. (Steeds gebruiken twee 2-persoonskamers samen één badkamer). Twee badkamers horen bij de kamers met 2-persoonsbedden. Tenslotte hoort er één badkamer (met ligbad) bij de 5-persoonskamer.
  • Het gehele schip is centraal verwarmd.
  • Bij gebruik aan onze eigen wal is zonodig ook de roef beschikbaar als slaapruimte. Hierin vindt U 2 kamertjes met elk een 2-persoonsbed en een wastafel. In de leefruimte van de roef is nog een bed-bank waar 2 volwaardige slaapplaatsen ontvouwen kunnen worden. Aldus een uitbreiding van 6 personen. De roef heeft verder een eigen toilet en een eigen douche en wordt verwarmd met een elektrische kachel.
  • Aan dek staan banken, losse stoelen en tafels waarop genoeglijk buiten gezeten kan worden.
  • Het schip heeft een permanente telefoonaansluiting via het GSM netwerk. De gasten op het schip zijn bereikbaar onder nummer (00)(31)(0)633-589341.
  • Bij gebruik aan onze eigen wal is Wifi beschikbaar aan boord.


De inrichting van de In Dubio is zodanig dat hij ook zeer geschikt te gebruiken is als "familiehuis". Eén of meer gezinnen samen op vakantie vol met watersportplezier.

In de zomervakantie zit er in onze accommodatie "de Boerderij" een jeugdzeilschool: zeilschool "op de Helling". Wij hebben met de organisatie van die zeilschool geen bemoeienis. Maar het kan natuurlijk leuk zijn om tijdens uw verblijf op de In Dubio de kinderen een zeilcursus te laten volgen. 

Het schip kan ook op vele andere plaatsen in Friesland worden gebruikt (tegen meerprijs). Wij zorgen er dan voor dat het schip, bijvoorbeeld elke dag, op een andere plaats ligt zodat u daar uw accommodatie weer ter beschikking heeft. Ideaal voor trektochten met een groepje kleine zeilboten (bijvoorbeeld Valk, Randmeer of nog kleiner) door  Friesland. Op elke plek uw eigen comfortabele accommodatie met, indien gewenst, complete maaltijdverzorging.   

De In Dubio is gemaakt en bedoeld als accommodatieschip. De primaire functie is om groepen onderdak te verschaffen. Ofwel aan de eigen wal ofwel op een andere plaats. Voor onze verblijfsgasten hebben we nu de mogelijkheid om, indien gewenst, een kortere of langere dagtocht te maken met de In Dubio. Gasten meenemen tijdens het varen stelt extra eisen aan de bemanningsaantallen en brengt dientengevolge extra kosten met zich mee. Voor dergelijke activiteiten is overleg bij de boeking noodzakelijk. 

 

Print page