Zoeken:  

Oost-entree

Twee foto's gemaakt met een drone om te laten zien hoe de oost-entree (einde route B) er uit ziet. De linker foto geeft het beeld aan vanuit het noordoosten. Het parkeerterrein (met daarop de rode auto) in combinatie met de overzethaven. De rechterfoto geeft het beeld pal van boven af gezien. Rechtsonder: de Boerderij.


Op het eiland

Z’eiland Heegermeer ligt aan het Heegermeer, centraal in het waterrijke merengebied van Friesland. Op een steenworp afstand van ons eiland ligt het plaatsje Heeg. Niet meer dan een dorp, maar aardig genoeg voor een wandeling of een paar boodschappen.


De grote ruimte van de Boerderij

Een multifunctionele ruimte. je kan er een zeilexamen doen, een feest vieren of met elkaar genieten van een goede maaltijd.


Uitzicht vanuit de Boerderij

De Boerderij van Z'eiland Heegermeer ligt pal aan de noordoostkant van het Heegermeer. Bijgaande foto's geven een beeld van het uitzicht vanaf het terras aan de Zuidwestkant van de Boerderij.  De foto's zijn richting zuidwest gemaakt.


De Boerderij vanaf het meer gezien.

Als je vanaf het meer naar de Boerderij kijkt zie je deze beelden. Deze foto's zijn vanaf het zuidwesten richting noordoost genomen. De afstand van zuidgevel van de Boerderij totaan het meer is ongeveer 30 meter.


De In Dubio naast de Boerderij

Als de In Dubio en de Boerderij samen in gebruik zijn bij dezelfde groep (in totaal 22 slaapkamers; max 83 personen) ligt de In Dubio vlak naast de Boerderij.


In Dubio

Het accommodatieschip ‘In Dubio’ ligt bij stationair gebruik, afgemeerd aan ons eigen eiland. Wanneer ‘In Dubio’ als zelfstandige accommodatie gebruikt wordt ligt deze afgemeerd helemaal aan de oostkant van het eiland, bij gebruik als accommodatie uitbreiding van ‘De Boerderij’ zal deze hiernaast liggen.
De ligging op en aan een eiland houdt inderdaad in dat er aan alle kanten water is. Toch is het eiland niet meer dan enkele tientallen meters van de wal verwijderd. De gunstige ligging van het eiland is een groot voordeel: het is hier niet nodig om door windstille slootjes te ‘bomen’ want het Heegermeer, verbonden met de Fluessen, ligt letterlijk om de hoek van de deur (zie hierboven onder"uitzicht vanuit de Boerderij").


De ligplaats van de In Dubio in onze oosthaven.

Als de In Dubio als zelfstandige stationaire accommodatie wordt gebruikt (dus los van de Boerderij) ligt dit schip in onze oosthaven. Daar heb je vanuit de salon ook een prachtig uitzicht over het meer.

Naast de In Dubio is er een eigen haventje voor een aantal zeilschepen alsmede een overzetplaats voor één van onze overzetbootjes. Het grasland voor de deur van de In Dubio staat ter beschikking van de gasten op het schip.