Zoeken:  
Route naar het eiland Heegermeer

 

Let op: Routeplanners en navigatie-instrumenten geven in het dorp Heeg onvoldoende informatie of foute routes.

Wilt u toch gewoon gebruik maken van een navigatie-instrument voor uw reis naar Heeg gebruik dan voor route A het adres: Tollewei 52 en voor de route B het adres de Draei 70. Volg vervolgens voor het laatste stukje onderstaande beschrijvingen. Route A is meestal in gebruik voor bezoekers van de Boerderij. Route B is meestal in gebruik voor bezoekers van de In Dubio maar is ook handig voor Boerderijbezoekers die grote hoeveelheden (keuken) voorraden bij zich hebben (Overigens hebben beide adressen geen enkele band met ons bedrijf. Het zijn gewoon de laatste huizen voordat de detailbeschrijving het weer overneemt.)

Route A: Aangekomen bij het adres Tollewei 52 te Heeg gelden de volgende aanwijzingen: U komt over een vaste (betonnen) brug. 50 meter over deze brug ziet u links (vóór het dorpshuis) twee gescheiden parkeerterreintjes, rechts half bruikbare parkeervakken en rechts naast en voor u een bouwhek van voorheen jachtwerf foekema. Na dit tweede parkeerterreintje gaat u 90° linksaf. Na ongeveer 100 meter dreigt u het terrein van herberg it Beaken op te rijden. Dit moet u niet doen, want net vóór dit jeugdherbergterrein moet u rechtsaf. Dit weggetje loopt dood op een klein parkeerterrein, u kunt hier uw bagage uitladen. (Parkeert u hier s.v.p. niet, dit terrein is bestemd voor de omwonenden en niet bedoeld voor onze gasten.) U loopt vervolgens via het voetpad dat evenwijdig aan de doodlopende weg verder gaat. Volg dit pad en ga op de driesprong linksaf. U loopt dan via een openklappend hek tot aan de waterkant. Hier staat een bord met elektrische drukbelletjes. Als u op het belletje van uw accommodatie drukt wordt u met het bootje opgehaald. Maar let op: vergeet niet uw auto elders te parkeren. Parkeren kunt u het beste op het eerder genoemde tweede parkeerterrein. Dat parkeerterrein is in het eerste stuk voorzien van gewone bestrating en het tweede stuk is voorzien van grasstenen, ook bedoeld om te parkeren. In geen geval mag u parkeren op het terrein van de jeugdherberg, dit is n.l. privé-terrein.) 

Route B: Aangekomen bij het adres de Draei 70 te Heeg gelden de volgende aanwijzingen. (U komt nu over een merkwaardig bolle (vaste) brug. 50 meter na deze brug gaat u rechtsaf. Bij de Hoora verhuur maakt u een kleine slingering naar links en direct kort daarna naar rechts. Aan uw rechterhand ziet u nu allemaal parkeervakken, aan uw linkerhand water. (Het ziet er wat kaal uit maar u bent goed!!!) U rijdt door tot de weg weer een bocht naar rechts maakt en gaat direct daarna weer linksaf. Als u helemaal naar het eind doorrijdt (vaak staat daar een witte Toyota bus) is aan de waterkant aan uw linkerhand een plaats waar we met de overzetboot komen. Parkeer inde vakken maar zeker niet tegen het grasland en niet te dicht bij het water (houd 10 meter vrij totaan het water, deze strook is nodig voor het laden en lossen van de overzetboten/ponton), Is er op dat moment geen boot, bel dan even met uw eigen groepsgenoten of als u de eerste bent, het algemene nummer van Z’eiland Heegermeer: 0515-442363.

Print page