Zoeken:  
Actueel

 

Laatste update: 11 juni 2020.

 

Mededeling voor de oud-medewerkers van Zeilschool Heegermeer:

Beste Heegermeerders.

Door de corona zijn heel veel activiteiten bij ons geannuleerd. Het enige wat nu door gaat is de zeilschool activiteit van Zeilschool op de Helling. Zij gebruiken de Boerderij van 4 juli t/m 23 augustus. We onderzoeken ook nog het doorgaan van de Dorestad-Raid in de periode van 9 t/m 13 september in zowel de Boerderij als op de In Dubio.

En voor de rest staan we feitelijk leeg. De Boerderij moet nog uit zijn wintermottenballen gehaald worden en dat sluit aan op het gebruik door de Helling.

En vermoedelijk is de In Dubio weer terug uit den Helder, waar hij nu ligt, op 27 of 28 juni.

Dat betekent dat in ieder geval de In Dubio vanaf 28 juni t/m 23 juli  en vanaf 10 augustus t/m 7 september beschikbaar is voor gebruik als “vakantiehuisje”.  Dus, volgens de corona richtlijnen, te gebruiken door 1 gezin (eventueel met beperkte aanhang, maar veel kan je niet met de 1,5 meter regel) . Gebruik door 8 personen hoort wel  tot de mogelijkheden.

De Boerderij is dan beschikbaar vanaf 25 augustus t/m 7 september.

Heb je nog geen vakantieplannen en lijkt het je wel leuk om op deze manier van de accommodatie in Heeg gebruik te maken. Laat maar wat van je horen. Wij hebben zelf geen idee of er veel belangstelling voor zal zijn. Een prijs hebben we er ook niet voor.  Doe maar een voorstel. Vergelijk het bijvoorbeeld met de huur die je kwijt zou zijn als je in een jouw passend huisje vakantie gaat vieren.

 

Corona en de groepsaccommodatie:

Langzamerhand komt er iets meer vrijheid in Nederland. Voor ons betekent dat dat we per 15 juni de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen weer open mogen hebben. De groepsgrootte is nu nog maximaal 30, maar per 1 juli wordt dat 100. Met onze 50 bedden lijkt het leed dan geleden te zijn maar dat is helaas niet waar. Het grootste probleem blijft de algemene regel is en blijft: houd 1,5 meter afstand. Deze regel geldt niet voor kinderen tot 12 jaar maar voor ouderen blijft die regel gelden. Op onze slaapkamers is dat niet te realiseren, dus het zijn eigenlijk maar kamers voor 1 persoon. Behalve voor kinderen < 12 jr en voor gezinsleden. Die mogen wel samen op een kamer. In de eetzaal (grote ruimte) is de ruimte ook niet groot genoeg om de normale capaciteit te halen. Je mag met 2 mensen aan tafel. En voor de rest moet de 1,5 meter gerespecteerd worden.

Ook de In Dubio kan niet heel veel mensen onderdak bieden. Nu het gemeenschappelijke sanitair weer gebruikt mag worden is er iets meer mogelijk. Maar ook hier blijft de 1,5 meter in de eetkamer en de salon en vooral ook in de gangen iets waar rekening mee gehouden moet worden. Stilliggend kunnen we 13 mensen faciliteren. Varend 11. Kortom: ook hier te weinig mogelijkheden om een voor ons normale groepsgrootte onder te brengen.

Door de In Dubio in combinatie met de Boerderij te gebruiken kan je een beetje een normale groepsgrootte onderdak bieden. Wil je zoiets? Neem dan contact op om naar de mogelijkheden te zoeken die bij jouw groep passen.

Gezinnen:

Maar onze groepsaccommodatie kan ook wel gebruikt worden als "vakantiehuisje" voor 1 gezin. (let op: een gezin is wat anders dan een familie. Een gezin kent uitsluitend deelnemers die op eenzelfde woonadres zijn ingeschreven.)

Heb je mogelijk interesse om 1 of 2 weken bij ons te verblijven, neem dan eens contact met ons op.


Routewijzigingen:

Onze route A is op zich ongewijzigd maar de omgeving is wel veranderd. De loodsen en woonhuizen van v/h jachthaven Foekema zijn gesloopt. De oude haven is gedempt. En inmiddels is er een nieuwe waterpartij aangelegd. Het voorheen grote parkeerterrein van het dorpshuis is middels een wat merkwaardige bomenbak in twee kleinere parkeerterreinen gedeeld. Op het deel van het parkeerterrein dat het dichtst bij ons is, liggen grasstenen. Dat zijn parkeerplaatsen maar het lijkt of je op het gras staat. De capaciteit van de parkeervoorziening is nu verminderd. de gemeente heeft toegezegd dat er weer een uitbreiding van die capaciteit in het verschiet ligt. Maar wanneer???

Op onze route B worden de voorbereidingen getroffen voor het bouwen van een aantal recreatiewoningen. Gelukkig is nu net onze nieuwe overzetplaats gereed gekomen. Inmiddels met verlichting maar nog zonder overzetbel (daar wordt binnenkort aan gewerkt). Het is nu ook mogelijk om een auto totaan de waterkant te rijden zodat er direct kan worden overgeladen van overzetboot naar auto en omgekeerd. Parkeren kan voor 1 auto per groep. Altijd eerst overleggen met Hannah of Leo. De andere auto's kunnen op de beschreven parkeerplaatsen worden gezet. 

We houden u op de hoogte.

De In Dubio: 

Met ingang van 2020 is het ook mogelijk voor de verblijfsgasten van de In Dubio om een korte of langere rondvaart met de In Dubio te maken. Duur, doel en invulling is in overleg met Hannah en Leo.