Zoeken:  
Actueel

 

Laatste update: 27 juli 2020.

 

Mededeling voor de oud-medewerkers van Zeilschool Heegermeer:

Beste Heegermeerders.

Door de corona zijn heel veel activiteiten bij ons geannuleerd. Het enige wat nu door gaat is de zeilschool activiteit van Zeilschool op de Helling. Zij gebruiken de Boerderij van 4 juli t/m 23 augustus. We onderzoeken ook nog het doorgaan van de Dorestad-Raid in de periode van 9 t/m 13 september in zowel de Boerderij als op de In Dubio.

Dat betekent dat in ieder geval de In Dubio vanaf 17 augustus t/m 7 september beschikbaar is voor gebruik als “vakantiehuisje”.  Dus, volgens de corona richtlijnen, te gebruiken door 1 gezin (eventueel met beperkte aanhang, maar veel kan je niet met de 1,5 meter regel). Gebruik door 8 "niet gezin-gebonden" personen hoort wel  tot de mogelijkheden.

Heb je nog geen vakantieplannen en lijkt het je wel leuk om op deze manier van de accommodatie in Heeg gebruik te maken. Laat maar wat van je horen. Wij hebben zelf geen idee of er veel belangstelling voor zal zijn. Een prijs hebben we er ook niet voor.  Doe maar een voorstel. Vergelijk het bijvoorbeeld met de huur die je kwijt zou zijn als je in een jouw passend huisje vakantie gaat vieren.

 

Corona en de groepsaccommodatie:

Hoewel het aantal Corona meldingen weer oplooopt zijn er op dit moment nog geen wijzigingen in de "vrijheden". De 1,5 m regel en het vaak handen wassen blijven de belangrijkste leidraad. De 1,5 m regel geldt niet voor kinderen tot 12 jaar en ook voor jeugd tot 18 jaar maar voor ouderen blijft die regel gelden. Op onze slaapkamers is dat niet te realiseren, dus het zijn eigenlijk maar kamers voor 1, hooguit 2 personen. Behalve voor jeugd < 18 jr en voor gezinsleden. Die mogen wel samen op een kamer. In de eetzaal (grote ruimte) is de ruimte ook niet groot genoeg om de normale capaciteit te halen. Je mag met 2 mensen aan tafel. En voor de rest moet de 1,5 meter gerespecteerd worden.

Ook de In Dubio kan niet heel veel mensen onderdak bieden. Nu het gemeenschappelijke sanitair weer gebruikt mag worden is er iets meer mogelijk. Maar ook hier blijft de 1,5 meter in de eetkamer en de salon en vooral ook in de gangen iets waar rekening mee gehouden moet worden. Stilliggend kunnen we 13 mensen faciliteren. Varend 11. Kortom: ook hier te weinig mogelijkheden om een voor ons normale groepsgrootte onder te brengen.

Door de In Dubio in combinatie met de Boerderij te gebruiken kan je een beetje een normale groepsgrootte onderdak bieden. Wil je zoiets? Neem dan contact op om naar de mogelijkheden te zoeken die bij jouw groep passen.

Routewijzigingen:

Onze route A is op zich ongewijzigd maar de omgeving is wel veranderd. De loodsen en woonhuizen van v/h jachthaven Foekema zijn gesloopt. De oude haven is gedempt. En inmiddels is er een nieuwe waterpartij aangelegd. Het voorheen grote parkeerterrein van het dorpshuis is middels een wat merkwaardige bomenbak in twee kleinere parkeerterreinen gedeeld. Op het deel van het parkeerterrein dat het dichtst bij ons is, liggen grasstenen. Dat zijn parkeerplaatsen maar het lijkt of je op het gras staat. De capaciteit van de parkeervoorziening is nu verminderd. de gemeente heeft toegezegd dat er weer een uitbreiding van die capaciteit in het verschiet ligt. Maar wanneer???

Op onze route B zijn inmiddels de eerste van 12 recreatiewoningen in aanbouw. Gelukkig is nu net onze nieuwe overzetplaats gereed gekomen. Inmiddels met verlichting maar nog zonder overzetbel (daar wordt binnenkort aan gewerkt). Het is nu ook mogelijk om een auto totaan de waterkant te rijden zodat er direct kan worden overgeladen van overzetboot naar auto en omgekeerd. Parkeren kan voor 1 auto per groep (zie bordjes Boerderij en In Dubio). Altijd eerst overleggen met Hannah of Leo. De andere auto's kunnen op de beschreven parkeerplaatsen worden gezet. 

We houden u op de hoogte.

De In Dubio: 

Met ingang van 2020 is het ook mogelijk voor de verblijfsgasten van de In Dubio om een korte of langere rondvaart met de In Dubio te maken. Duur, doel en invulling is in overleg met Hannah en Leo.